Regenerarea ficatului acasă, cu ingrediente naturale

Regenerarea ficatului acasă, cu ingrediente naturale

Dacă ne protejăm ficatul, întregul nostru organism ne va mulțumi pentru asta. Sănătatea ficatului este esențială pentru funcționarea normală a digestiei, metabolismului, sistemului imunitar și detoxifiere. Acest organ îndeplinește una dintre cele mai importante și complexe funcții din corpul nostru. Avem vești bune! Ficatul are o proprietate specială – se poate regenera, adică se poate recupera și reînnoi. Desigur, acest lucru nu se întâmplă complet de la sine, este necesar să ajutam ficatul cu un stil de viață sanatos și cu o alimentație adecvata. În articolul nostru, trecem la ce este ficatul, ce factori de risc cresc șansele ca acesta să se îmbolnăvească și ce obiceiuri trebuie învățate zilnic pentru a-l proteja. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ficat și despre cum să-l mențineți sănătos!

Ce este ficatul? Ce funcții îndeplinește ficatul în organismul nostru?

Ficatul este cea mai mare glandă a corpului uman și unul dintre cele mai diverse organe. În primul rând, joacă un rol proeminent în metabolismul nostru. De asemenea, este un organ indispensabil datorită funcțiilor sale de detoxifiere – descompune substantele toxice și/sau chimice care intră prin piele sau gură. Transformă și stochează hormoni și vitamine (A, D și B12). Produce colesterol, fără de care bila noastră nu ar putea funcționa. Reglează glicemia și nivelul grăsimilor din sânge și ajută la descompunerea grăsimilor – deoarece ficatul este principalul nostru organ de ardere a grăsimilor.

Unde se află ficatul în organismul nostru?

Ficatul nostru se află în partea superioară dreaptă a abdomenului nostru, sub mușchii diafragmei și sub coaste. Se află deasupra intestinelor și stomacului nostru. Ficatul unui adult cântărește în medie între 1,2 și 1,5 kg și are o culoare brun roșcată închisă.

Care este legătura dintre bolile hepatice și creșterea în greutate?

de boală, acesta nu își poate îndeplini funcțiile normale, astfel încât capacitatea corpului nostru de a descompune grăsimile este semnificativ redusă, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Dacă introducem prea multe substanțe toxice în corpul nostru – de exemplu, alcool, droguri etc. – ficatul nostru nu își va putea îndeplini toate funcțiile în mod satisfăcător pe lângă o detoxifiere puternică.

Care sunt simptomele bolilor hepatice?

Contrar credinței populare, simptomele bolilor hepatice nu apar întotdeauna imediat, de exemplu sub formă de icter. Spre deosebire de bolile acute, semnele bolilor cronice ale ficatului apar adesea numai după mult timp. Pe de altă parte, bolile pe termen scurt, care se dezvoltă rapid, sunt întotdeauna asociate cu simptome grave și izbitoare.

Simptomele pot fi…

  •  
  • Icter: Cel mai frecvent simptom al bolii hepatice este icterul, care este o decolorare galbenă a pielii, albului ochilor și a membranelor mucoase. În acest caz, ficatul – de obicei din cauza alcoolismului sau a hepatitei – este incapabil să descompună colorantul, ceea ce face ca nivelul colorantului biliar galben să crească în sânge.
  • Probleme cu stomacul: Creșterea formării de gaze intestinale și balonarea constantă pot fi, de asemenea, simptome ale bolilor hepatice, dar putem include și reflux, pierderea poftei de mâncare sau arsuri la stomac.
  • Creștere/scădere în greutate nerezonabilă: Persoanele care suferă de boli hepatice experimentează adesea depunerea de grăsime chiar și cu o dietă din motivele deja menționate mai sus, dar chiar și pierderea neașteptată în greutate poate fi un simptom al bolii.
  • Dezechilibru hormonal: menstruația neregulată și un ciclu fluctuant pot indica o problemă cu funcțiile hormonale ale ficatului. Scăderea dorinței sexuale și a libidoului pot fi, de asemenea, clasificate aici.
  • Oboseală cronică, stare generală de rău: În cazul bolilor hepatice latente, de lungă durată, pacienții se plâng adesea de stare generală de rău, greață și oboseală.
  • Durere fizică în jurul ficatului
  • Urina cronică, de culoare închisă

Care sunt cele mai frecvente boli hepatice/probleme hepatice?

  •  
  • Afecțiuni hepatice cauzate de alcool: Cantitățile excesive de alcool au un efect toxic asupra organismului nostru, în special asupra ficatului nostru. Dăunează organismul pe termen lung.
  • Ficat gras fără alcool: La pacienții supraponderali, ficatul poate fi incapabil să descompună cantitatea de grăsime consumată, determinând acumularea de grăsime pe ficat.
  • Hepatită: hepatita virală atacă celulele hepatice și țesutul hepatic, ceea ce poate duce la inflamație, leziuni sau chiar moarte. Diferitele ramuri ale hepatitei sunt identificate pe o scară de la A la G. Diferite virusuri ale hepatitei pot provoca diferite simptome și probleme.
  • Hemocromatoza: Conținutul de fier al organismului crește peste nivelul normal, care se depune în diferite părți ale corpului și provoacă leziuni și disfuncții tisulare.
  • Colangita biliară primară: în timpul inflamației ficatului cauzată de o boală autoimună, bila se acumulează în ficat, care poate avea un efect toxic și dăunător asupra organului.
  • Cancer la ficat: În acest caz, o tumoare malignă începe să crească și să se înmulțească în ficat. Incidența sa este relativ scăzută, dar este un tip de cancer foarte grav, din păcate are o rată a mortalității ridicată.

Ce poate crește șansele de boli hepatice? Care sunt factorii de risc? 

  • Consumul de alcool și droguri: Una dintre funcțiile primare ale ficatului este de a descompune substanțele toxice, așa că nu este de mirare că dacă aceste substanțe sunt introduse în corpul nostru în cantități excesive, acesta dăunează organului. (Spre deosebire de credința populară, consumul de alcool și droguri poate fi periculos și dăunător chiar și în cantități minime.)
  • Introducerea altor substanțe toxice în organism: Utilizarea pe termen lung a anumitor medicamente și steroizi poate afecta ficatul. Diferite substanțe chimice pot pătrunde cu ușurință în corpul nostru, care au și un efect toxic asupra noastră.
  • Excesul de greutate: persoanele obeze pot dezvolta cu ușurință ficatul gras, care este o problemă gravă de sănătate.
  • Tatuaj, piercing: Dacă vrei sa iti faci un tatuaj sau un piercing, acesta trebuie făcut de un profesionist, în condiții excelente de igienă. Virusul hepatitei poate pătrunde cu ușurință în corpul nostru în timpul lucrului cu ac.
  • Lipsa igienei generale: Virușii – în special virusul hepatitei A – trăiesc și se înmulțesc în condiții de igienă necorespunzătoare. Să prevenim răspândirea lui prin curățare regulată, spălare pe mâini etc.!
  • Sexul neprotejat: Răspândirea virușilor fără protecție – și în cazul unei schimbări constante a partenerilor – se poate întâmpla extrem de ușor și rapid.
  • Boli autoimune: bolile autoimune atacă adesea ficatul.
  • Diabet: Complicațiile pe termen lung ale diabetului afectează și ficatul.

Cum putem regenera ficatul acasă/cu schimbări în stilul de viață?

Regenerarea ficatului poate fi facilitată de anumite schimbări ale stilului de viață și obiceiuri alimentare. Cei mai importanți pași:

Controlul și reducerea consumului de alcool.

Verificarea utilizării medicamentelor: Din păcate, medicamentele și suplimentele alimentare pot conține și substanțe care sunt dăunătoare ficatului nostru. Ar putea fi util să solicitați sfatul experților în această problemă sau să faceți propriile cercetări cu privire la ingredientele medicamentelor noastre.

Să acordăm atenție suplimentelor alimentare!: Aici, ne referim în primul rând la cei care iau în greutate și la pastile de slăbit. La fel ca medicamentele, aceste pastile/pulberi trec și prin ficatul nostru, așa că este extrem de important să fim atenți la efectul lor asupra ficatului nostru!

Dacă este posibil, alege o dietă prietenoasă cu ficatul! (Vom scrie despre acest lucru mai detaliat în punctele următoare.)

Fă sport în mod regulat!: Exercițiile fizice nu sunt numai bune pentru tensiunea arterială, dar ne ajută și să ne menținem greutatea sub control, care este unul dintre cei mai importanți pași în prevenirea ficatului gras.

Dacă este posibil, vaccineaza-te împotriva hepatitei! (Nu există încă un vaccin împotriva hepatitei C, dar poate fi evitat cu îngrijire și igienă corespunzătoare!)

Cum arată o dietă adecvată pentru problemele ficatul? Ce alimente pot ajuta la regenerarea ficatului?

Deși dieta favorabilă a ficatului, „curățarea/detoxifierea” ficatului este un subiect foarte popular în aceste zile, eficacitatea următoarelor alimente nu a fost dovedită, dar merită cu siguranță încercată!

  • Ceai: s-a dovedit deja că consumul de ceai are un efect pozitiv asupra organismului nostru în multe cazuri. Iar consumul de cantități mari de ceai verde poate ajuta la regenerarea ficatului datorită antioxidanților pe care îi conține.
  • Broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza ( toate felurile de varză) .
  •  Anumite legume ajuta la activarea enzimelor detoxifiante ale ficatului. Consumul lor regulat poate ajuta la „spălarea” substanțelor cancerigene și toxice din corpul nostru.
  • Turmericul: Turmericul a fost folosit de mult timp în scopuri medicinale, deoarece ajută la combaterea toxinelor. Și antioxidanții săi îmbunătățesc celulele hepatice, ajută la descompunerea metalelor și stimulează producția de bilă.
  • Citrice: Pe langa o cantitate mare de vitamina C, contine si antioxidanti importanti. Grapefruitul este cel mai bun fruct pentru regenerarea ficatului.
  • Sfecla rosie: Sfecla rosie ajuta la descompunerea substantelor toxice care au intrat în sange, deci este unul dintre susținătorii principali ai ficatului. De asemenea, stimulează fluxul biliar și activitatea enzimatică.
  • Usturoi: Seleniul din usturoi este vital pentru menținerea și regenerarea stării sănătoase a ficatului nostru.
  • Nuci: Nucile ajută procesele de detoxifiere a ficatului cu acizii grași omega-3 pe care îi conțin.
  • Uleiul de măsline: Uleiul de măsline este considerat sănătos printre „grăsimi”. Conform unor măsurători, ajută la reducerea nivelului de grăsime din ficat.

Ce supliment alimentar putem folosi pentru a îmbunătăți și mai mult regenerarea ficatului?

Este foarte important să alegem cu atenție ce suplimente alimentare luăm din cauza factorilor de risc menționați anterior. Este bine să ne bazăm pe un produs care are o experiență de utilizare îndelungată, o bază de clienți mulțumiți și sunt din ingrediente naturale. Un astfel de produs poate fi suplimentul alimentar pe nume Amarum de la Lot of Herb.

Amarum conține 29 de plante medicinale – inclusiv turmeric – și este realizat din ingrediente 100% naturale, fără coloranți, lactoză, gluten și soia. Naturopatul din a treia generație a dezvoltat rețeta bazată pe o utilizare îndelungată cu expertiză sa profesională.

Amarum poate susține funcționarea sănătoasă a ficatului, poate îmbunătăți capacitatea de detoxifiere și poate promova regenerarea acestuia.

In plus, are efect antiinflamator. Capsulele Amarum  poate avea un efect pozitiv asupra digestiei și stării de greață, precum și stimularea fluxului de bilă, astfel încât poate ameliora și simptomele bolii hepatice.

Pentru sănătatea ficatului dvs., alegeți Amarum! https://lotofherb.ro/amarum/

Amarum - pentru sănătatea ficatului

Lot of Herb, cu șase ani de experiență în spate, produce suplimente alimentare de origine naturală. Produsele se bazează pe practici atemporale, transmise din generație în generație. Metodele bazate pe o utilizare îndelungată au fost dovedite de mai multe ori și în cazul clienților noștri. Citiți poveștile noastre de succes, rapoartele despre schimbările pozitive!

Scroll to Top