Aflați totul despre incontinență!

Incontinența este o problemă care îi afectează pe mulți oameni indiferent de sexul masculin sau feminin
Este adesea o problemă despre care nu vorbim. Simptomul asociat cu pierderea involuntară de urină îl face pe pacient să fie anxios și rușinat, ceea ce în multe cazuri îl împiedică să găsească o soluție eficientă. Lot of Herb vrea să scoată la suprafață aceste probleme de zi cu zi, să le facă mai cunoscute și să le rezolve problema în cel mai natural mod posibil!

Ce este incontinenta?

Pe scurt, este pierderea involuntară a urinei. În cazul incontinentei, pacientul se confruntă cu probleme de reținere a urinei. Mulți se plâng de scurgeri involuntare de urină în timpul strănutului, tusei sau râsului. Se poate vorbi despre incontinență chiar și atunci când pacientul are senzația atât de puternică de a urina încât începe să urineze înainte de a ajunge la toaletă. Incontinența nu este în sine o boală, adesea fiind doar un simptom al unei probleme de sănătate neidentificate încă. În cazul dificultăților serioase de reținere a urinei, este recomandat să consultați un specialist. În cazul unor simptome ușoare de incontinență, pot fi luate în considerare și modalități alternative de tratament.

Cine este afectat de problemele de reținere a urinei și la cine prezintă cel mai des această problemă?

Indiferent de sex și vârstă, această simptomă poate afecta pe oricine, dar apare mai ales la generația mai în vârstă, iar în cadrul acesteia, este mai frecvent la femei. Anumite boli pot prezenta un risc chiar și la o vârstă fragedă, astfel încât diferite tipuri de incontinenta pot apărea și la grupa de varsta sub 18 ani.

Care sunt cauzele și antecedentele incontinenței?

Pot exista multe motive pentru problemele de retenție urinară.

Obiceiuri proaste care favorizează incontinența: 

  • Fumatul: fumatul irită vezica urinară și provoacă urinare frecventă. O cantitate crescută de tuse crește, de asemenea, șansa de incontinență.
  • Stil de viață necorespunzător: exerciții reduse, obiceiuri alimentare nesănătoase.
  • Excesul de greutate: greutatea corporală crescută în jurul mijlocului corpului pune o presiune suplimentară asupra vezicii urinare. Riscul de incontinență crește astfel semnificativ.

 În ce boli este incontinenta un simptom comun?

  • Cistita
  • Constipație
  • Leziuni ale măduvei spinării
  • Boli de prostată
  • Nevroză
  • Diabet
  • Cancer
Este mai probabil ca incontinența să fie cauzată de…
  • Femeile postpartum
  • Oamenii mai în vârstă
  • Persoane care au un istoric al acestei probleme în familia lor

Tipuri de probleme de retenție urinară:

Incontinenta de stres: problemele care apar în timpul „efortului” fizic sunt clasificate în această grupă, de exemplu: strănut, râs, ridicare etc. Cauza principală a acestui tip este de obicei mușchiul slăbit responsabil de urinare. Acest tip este de obicei caracteristic incontinenței postpartum.
Incontinență de urgență: această categorie există pentru pacienții care au un impuls foarte puternic de a urina. Senzația copleșitoare de incontinență de urgență duce în cele din urmă la pierderea de urină. Cauza de bază ar trebui căutată și în mușchii relaxați și problemele nervoase.
Incontinență de preaplin: Din cauza unor probleme, vezica urinară a pacientului nu se poate goli complet, iar lichidul rămas în ea este lăsat involuntar. În multe cazuri, apare doar sub formă de câteva picături între două drumuri la baie.
Incontinența reflexă:
Dacă incontinența este cauzată de o boală neurologică, vorbim de tipul reflex. În astfel de cazuri, urinarea începe fără un stimul, iar pacientul este lovit de problemă în mod complet neașteptat.
Incontinență funcțională: Acest tip de problemă de retenție urinară apare adesea la pacienții cu Alzheimer și la persoanele care au suferit leziuni la cap. În cazul incontinentei funcționale, pacientul nu poate ajunge la timp la baie, așa că urinarea începe prea devreme. Acest simptom poate apărea și la administrarea de sedative puternice.
Incontinență mixtă: În acest caz, pacientul trebuie să se confrunte cu un amestec de mai multe categorii deja enumerate mai sus. Cel mai adesea, pacienții experimentează incontinență de urgență și de efort în același timp.

Cum poate fi tratată incontinența?
Există mai multe soluții pentru problemele de retenție urinară. De la metodele cu efortul mic necesită mai puțină energie și implică mai puține intervenții până la intervenții chirurgicale. Pentru a găsi tratamentul potrivit este cu siguranță necesar să stabiliți un diagnostic real sau chiar să vă diagnosticați singur. În cazul incontinentei care nu necesită intervenție chirurgicală sau medicamente prescrise de medic, schimbările stilului de viață pot fi o soluție eficientă. Următorii pași trebuie luați în considerare în acest caz:

1. În afară de exercițiile regulate, este recomandat să acordați o atenție specială exercițiilor intime. Dintr-o gamă largă de opțiuni, oricine poate găsi ușor cel mai potrivit program, fie sub forma unor exerciții ce pot fi realizate acasă. (Un exemplu de formă de mișcare potrivită ar fi efectuarea exercițiilor Kegel.)
2. Aportul planificat de lichide: Merită să vă acordați timp pentru a vă asigura că pacientul consumă lichide conform unei strategii adecvate, astfel încât să nu apară consecințe neplăcute într-o situație neașteptată. Dacă este posibil, nu bea prea mult înainte de culcare!
3. Dacă aveți tendința să tușiți mult, căutați o soluție cu siguranță! (Desigur, dacă fumați atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face este vă lăsați de fumat) deoarece tusea favorizează apariția incontinenței și a problemelor de retenție urinară.
4. De asemenea, este foarte important să acordați atenție alimentelor potrivite. Merită să evitați consumul de alimente și băuturi care au efect diuretic. Ce sunt acestea?

  • Alcool
  • Cofeina (de exemplu, cafea, cola, ceai)
  • Alimente bogate în lichide (de exemplu, supă)
  • Băuturi îmbogățite cu dioxid de carbon
  • Dulciuri
  • Ciocolată
  • Chili
  • Alimente foarte acide (de exemplu, citrice: portocale, lămâi)
  • Mancare foarte picanta
  • Alimente foarte zaharoase
  • Cantitate mare de vitamina C
  • Anumite medicamente: medicamente luate pentru tensiune arterială și boli de inimă, sedative, relaxante musculare.

Există o soluție medicinală pentru problemele de retenție urinară?

Da. Pe lângă medicamentele prescrise de specialist, sunt disponibile și comprimate de origine naturală. Când tratați incontinența, este important să determinați mai întâi gravitatea simptomelor și apoi să găsiți o soluție pentru ele!

Ar trebui să consultați întotdeauna un medic cu dificultăți de retenție urinară?

Nu întotdeauna. Pacienților le este adesea rușine de această problemă, așa că nu îndrăznesc să ceară ajutor nici măcar de la propriul medic, deși acest simptom comun există la mulți oameni. Dacă calitatea vieții se deteriorează semnificativ sau dacă incontinența este o problemă în îndeplinirea sarcinilor și a muncii de zi cu zi, ar trebui să consultați cu siguranță un specialist!

Ce întrebări trebuie luate în considerare înainte de un consult medical?

– Data inițială a existenței a problemelor.
– O descriere detaliată a nevoii de a urina (cât de puternic, cât de frecvent, cât de controlabil)
– Cât de mult lichid se pierde în cazul pierderii urinei

Ce ar trebui să luați cu Dumneavoastră la medic dacă bănuiți incontinență?

– Merită să colectați o listă de medicamente luate în mod regulat, chiar și tablete cu suplimente alimentare.
– Orice probleme sau plângeri urinare anterioare.
– Lista intervențiilor chirurgicale anterioare.
– Jurnal de urinare: cu un raport detaliat asupra ultimelor 1-2 săptămâni.

Care este soluția naturală pentru problemele de retenție urinară?

Există o soluție naturală, nechirurgicală, pentru incontinență. Suplimentul alimentar cu numele Inkoherb este realizat din 21 plante medicinale.Suplimentul alimentar potrivit este atât pentru problemele care afectează organele urinare, cât și pentru incontinență. Aplicarea sa la indicații se bazează pe o utilizare îndelungată. Plantele medicinale ale Inkoherb reglează reținerea urinei și viteza de golire a acesteia, astfel încât să nu existe pierderi involuntare de urină chiar și în timpul efortului fizic sau strănutului. Plantele medicinale pot îmbunătăți, de asemenea, funcția sfincterului și a mușchilor de barieră a organelor din jurul urinei și a rinichilor. În cazul utilizării pe termen lung, simptomele pot scădea sau chiar să dispară complet.

Dacă sunteți interesat de produs, faceți clic pe următorul link!: https://lotofherb.ro/inkoherb/

Inkoherb - Inkoherb - Cu 21 de plante medicinale împotriva incontinenței

Lot of Herb producează comprimate de origine naturală cu o experiență de șase ani în spate. În spatele mai multor produse stau practici intemporale transmise din generație în generație. Metodele bazate pe utilizarea îndelungată au fost dovedite de mai multe ori și în cazul consumatorilor noștri. Vă rugăm să citiți poveștile noastre de succes, relatări despre schimbările pozitive!

Scroll to Top